Sport

Szilágyi Liliána is megszólalt a Turi-ügyben

Ahogy azt korábban ígérte, pénteken Szilágyi Liliána is megszólalt Turi György zaklatási ügyében.

Szilágyi Liliána is megszólalt a Turi-ügyben
Szilágyi Liliána
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó a Youtube-csatornájára feltöltött videóban beszélt a történtekről, bár egyelőre túl sok konkrétumot nem mondott:

„A héten kirobbant botrányról szeretnék beszélni, amelybe Turi György a megkérdezésem nélkül belekeverte a nevem, amikor a 24.hu-nak adott interjút – reflektálva a Cseh Laci által korábban elmondottakra. A Turi György által említett levél valóban létezik, ám Turi György csak nagyon kis szeletet idézett, pontosabb szerkesztett össze az ott, abban a levélben általam leírtakból, amely ráadásul egy magánbeszélgetés volt. Az ominózus levél tartalmát nemsoká megosztom egy hosszabb videóban. Teljes mellszéllességgel kiállok a sporttársaim és sorstársaim mellett – azok mellett, akik már megszólaltak, és akik még meg fognak. Elítélek mindennemű abúzust, az uszodán belül vagy kívül – az élet minden területén. Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helyük a sportban sem. - fogalmazott Szilágyi Liliána, aki majdnem egy évnyi kihagyás után néhány napja jelentette be, hogy folytatja az úszást.

Objektum doboz

A 24 éves sportolónő a videó legvégén türelmet kért, hogy felkészülhessen egy hosszabb lélegzetvételű nyilatkozatra a témában.

Mint ahogy arról korábban mi is írtunk, a közelmúltban több korábbi tanítványa, köztük Cseh László és Kozma Dominik is beszélt arról, hogy Turi György rendszeresen fizikailag és lelkileg is bántalmazta őket az edzések során, Dara Eszter pedig azt állította, hogy a tréner egy amerikai edzőtáborozás során behívta a szobájába és a nyakát kezdte csókolgatni.

Csütörtöki elnökségi ülésén a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) egy öttagú bizottság felállításáról döntött, amely kivizsgálja az ügyet, a szakember pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

Kapcsolódó írásaink

Az aranyérem mindent eltakar?

ĀÚjabb és újabb botrányok sározzák be a magyar úszósportot, amely kívülről egy nagyon sikeres, ragyogó sportág, de csak addig, amíg néha-néha az egyik főszereplő fel nem fedi, hogy mi zajlik a meleg, párás uszodákban