Sport

Turi György felfüggeszti szövetségi alelnöki tevékenységét

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Turi György korábbi edzői munkája kapcsán öttagú bizottság felállításáról döntött csütörtöki elnökségi ülésén, a szakember pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

Turi György felfüggeszti szövetségi alelnöki tevékenységét
Turi György
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A MÚSZ közleménye szerint a létrehozott testület a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről. Turi György az elnökségi ülésen bejelentette, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal.

„A Magyar Úszó Szövetség hamarosan tájékoztatja a közvéleményt a bizottság összetételéről, illetve akkor is, amikor a bizottság befejezte munkáját” - áll a közleményben.

Az elmúlt hetekben Turi több korábbi tanítványa, köztük a négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László, úgy nyilatkozott a magyar sajtóban, hogy a tréner „lelki terrort” alkalmazott az edzések során és fizikailag is bántalmazta az úszókat.

Kapcsolódó írásaink

Az aranyérem mindent eltakar?

ĀÚjabb és újabb botrányok sározzák be a magyar úszósportot, amely kívülről egy nagyon sikeres, ragyogó sportág, de csak addig, amíg néha-néha az egyik főszereplő fel nem fedi, hogy mi zajlik a meleg, párás uszodákban