Sport

Bíróék az olimpiai bajnok franciákkal játszanak a főpróbán

Női kézilabda-világbajnokság

A tokiói olimpián hetedik helyen végzett magyar női kézilabda-válogatottra idén még egy nehéz vizsga vár, a december elsején kezdődő világbajnokság Spanyolországban.

Bíróék az olimpiai bajnok franciákkal játszanak a főpróbán
A kapus Bíró Blanka biztos pont a válogatottban
Fotó: Mksz.hu

Az új szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir kihirdette a 21 fős vb-keretet, amelyből 18-an utaznak majd a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésekre és a világbajnokságra. Nem számíthat a kapitány sérülés miatt az irányító Kovacsics Anikóra, a jobbszélső Faluvégi Dorottyára, és kimaradt a klubjába már visszatért Szucsánszki Zita is. Bekerült a keretbe a 19 éves jobbátlövő Albek Anna.

A válogatott november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket. A decemberi világbajnokságon már 32 csapat vesz részt, csapatunk december 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal mérkőzik Llíriában. A női válogatottal kapcsolatos hír, hogy első fokon a volt szövetségi kapitánynak adott igazat a bíróság a hazai szövetség (MKSZ) és a dán Kim Rasmussen között zajló jogvitában.

Az MKSZ sajtóközleménye hangsúlyozza, hogy a felmondásból eredően zajlik jogvita a felek között. A bíróság döntésével az MKSZ nem ért egyet, ezért az ügy egyelőre nem zárult le. Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat.

Kapcsolódó írásaink

Janus-arcú Veszprém

ĀHat forduló után nyolc-nyolc ponttal a Veszprém a harmadik, a Szeged a negyedik csoportjában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában