Sport

Pink

Korner

Sikerrel jártak az észak-európai országok sportminiszterei abban a talán nem kardinális – sokkal inkább divatos női egyenjogúsági –kérdésben, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) újraszabályozta a strandkézilabdázó nők sportruházatát, és mostantól nem kötelező a szexistának mondott bikinialsóban versenyezniük, megengedett a testhezálló rövidnadrág viselése is.

A harcot a dán, a finn, az izlandi, a svéd és a norvég sportvezetők közösen vívták meg azok után, hogy a júliusi Európa-bajnokságon a norvég szövetséget 1500 euróra büntették, amiért a női strandkézis válogatottjuk nem megfelelő viseletben (konkrétan sortban) állt ki a meccsekre. Ezt követően az oslói születésű muszlim Abid Raja (ügyvéd, liberális politikus, sportvezető) az élére állt annak a „harcnak”, hogy eltöröljék a nőket lealacsonyító, szexista öltözködési regulákat a sportágban.

Az nem derült ki, hogy az ötlet mennyiben alapult a versenyzőnők igényein, de az igen, hogy a fura hajviseleteiről is ismert, Pink nevű amerikai énekesnő melegen gratulált a norvégok dacos sortviseléséhez, és ki is fizette a büntetést helyettük. Az északi sportvezetők pedig gyorsan keresztülnyomták az új dresszkódot az egyiptomi Hasszan Musztafa vezette, erős férfidominanciával bíró nemzetközi sportszövetségen. Nehogy már maradinak bélyegezzék őket!

Kapcsolódó írásaink

II. Erzsébet

ĀKorner. Megmosolyogtató, hogy a brit királynő, II. Erzsébet bekerült a hírességek csarnokába, konkrétan a lovassport British Champions Series Hall of Fame-be

 Kannabisz

ĀKorner. Érdeklődve olvasom, hogy az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, de még amerikai kongresszustagok is nyomást próbálnak gyakorolni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségre