Sport

Nem verhetetlen Milák Kristóf kis medencében

Szabó Szebasztián a harmadik aranyáért úszik ma a kazanyi rövidpályás Eb-n

„Még tanulnom kell a rövidpályás versenyzést” – mondta Milák Kristóf, aki az olasz Alberto Razzetti mögött második lett 200 méter pillangón a kazanyi úszó-Európa-bajnokságon.

A 13 fős magyar csapat számára majdnem véget ért a kazanyi Európa-bajnokság a negyedik napon, mert egyik versenyzőnknek csütörtökön pozitív lett a koronavírus-gyorstesztje. Az érintett versenyzőt és szobatársát elkülönítették, a többi sportolón és a stábtagokon pedig még este tesztet végeztek el, ezek mindegyike negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását. Nem folytathatta viszont a versenyzést hátsérülés miatt Jakabos Zsuzsanna, aki emiatt már hazautazott.

Mindez nem zavarta meg a 100 méter pillangón és 50 méter gyorson győztes Szabó Szebasztiánt, aki 50 méter pillangón 22.00 másodperces Európa-bajnoki rekorddal jutott a fináléba, és ma a harmadik kazanyi aranyérméért küzdhet. Az olimpiai és világcsúcstartó Milák Kristóf az Eb-t felkészülési versenynek tekinti, és ez meg is látszik az eredményein. A nagy medencében 200 méter pillangón verhetetlen Milák ugyan megszerezte első rövidpályás Eb-érmét kedvenc távján, de a szokásos nagy hajrája ezúttal elmaradt, így az olasz Alberto Razzetti mögött másodikként ért célba. Ezt a Honvéd versenyzője azzal magyarázta, hogy az első százon begörcsölt a lába, és még sokat kell gyakorolnia a versenyzést a 25 méteres medencében.

Éremért küzdött Kós Hubert a 200 méter vegyes döntőjében, az Újpest 18 éves versenyzője az elődöntőből egyéni csúccsal (1:54.47), az ötödik idővel kvalifikált a fináléba, ahol jelentősen javított a legjobbján, 1:52.87 perces junior Európa-csúccsal negyedikként ért célba, mindössze 12 századdal lemaradva az éremről. A fiatal tehetség az idejével nagyon elégedett volt, a helyezésével viszont nem, mert szeretett volna felállni a dobogóra. Egyedüli magyar indulóként remekül helytállt az újonc Ugrai Panna 200 méter vegyesen, kétszer is megjavította az egyéni legjobbját, és a hatodik legjobb idővel bekerült a döntőbe.

Kapcsolódó írásaink