Sport

Szabó még Milákot is megelőzte, s aranyérmes

Rövidpályás úszó Eb

Szabó Szebasztián aratta a legnagyobb sikert a magyarok közül a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A győriek 25 éves úszója 100 méter pillangón meglepetésre legyőzte az olimpiai bajnok Milák Kristófot, aki negyedik lett. Szabó 49.68 másodperces egyéni csúccsal diadalmaskodott, megszerezve ezzel a magyar csapat első érmét a tatár fővárosban zajló kontinensviadalon. Késely Ajna a hetedik helyen végzett 800 méter gyorson, az előfutamban úszott idejét (8:28.81) jóval megjavította, és végül 8:23.50 perccel csapott célba. Milák Kristóf 23.34-gyel nyolcadik lett 50 méter háton.

A nap külföldi aranyérmesei: a férfiak közül Kolesznyikov (orosz, 50 hát) és Olaszország (4x50 vegyesváltó), a nőknél Sjöström (svéd, 50 női gyors), Carraro (olasz, 100 mell) és Kirpicsnyikova (orosz, 800 gyors). Az elődöntőkben minden érdekelt magyar biztosította helyét a fináléban. Ott is Szabó remekelt, aki 50 méter gyorson egyéni csúccsal, az első helyen került a mai fináléba. Női 200 méter pillangón Jakabos Zsuzsanna az ötödik, női 200 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter a hetedik, Burián Katalin pedig a nyolcadik legjobb időt úszta. (AD)

Kapcsolódó írásaink