Sport

A leginkább nyerhető Európa-liga-meccse következik a Fradinak

A Ferencváros labdarúgó-csapata ma este 21 órától játssza negyedik mérkőzését az Európa-liga-csoportszakaszában.

A leginkább nyerhető  Európa-liga-meccse  következik a Fradinak
Peter Stöger edző nagyon bízik a fradisták hangerejében
Fotó: AFP/Roberto Pfeil

A sorozat első három mérkőzésén mindhárom ellenfelétől, sorrendben a Bayer Leverkusentől idegenben, a Betistől itthon, majd a Celtictől ismét idegenben kikapott, ellenben vitathatatlanul a ma esti mérkőzésen lehet a legjobb esélye a pontszerzésre, esetleg a győzelemre. Mit jelenthet a siker? Nem mindegy, milyen különbségű.

A Fradi maximális célja a hátralévő három mérkőzésre a harmadik hely megszerzése lehet. Ha a most ezen a helyen álló skótok és a magyar bajnok sem szerez pontot a későbbiekben (sem) a német és a spanyol riválissal szemben, akkor az egymás közötti eredményük önmagában dönt. Glasgow-ban a Celtic 2–0-ra győzött, itthon minimum ilyen különbséggel kellene győznie a Groupama Arénában Peter Stöger együttesének.

„Ha csak agresszívebb és támadóbb szellemű futballt kellene kérnem, akkor könnyű dolgom lenne, de ennél természetesen összetettebb a helyzet. Idegenben is sok jót láthattunk a csapattól, de a hibákat kell minimálisra csökkenteni, illetve kiváló védekezésre lesz szükség” – vélekedett sajtótájékoztatóján az osztrák tréner. Kitért az előző találkozón elkövetett hibákra is: „Ha túl nagy területet hagyunk, azt kihasználja az ellenfél, ezen a szinten ilyen hiba nem fér bele. De támadásban is jobb döntéseket kell hozni”.

Kiemelte a közönség biztatásának fontosságát, úgy vélte, a hazai szurkolók előtt általá-
ban jó teljesítményt szokott nyújtani az együttese. Tokmac Nguen, aki tavaly a Celtic Parkban gólt lőtt a skótoknak, arról beszélt, hogy amióta nemzetközi mérkőzéseken szerepel a Ferencvárossal, a Celtic az egyik legerősebb rivális, különleges futballt játszik, mivel a szélső védőik teljesen más feladattal lépnek pályára, mint a megszokott.

Kapcsolódó írásaink