Sport

Ecuador elnöke megígérte: megtalálják a gyilkost

Újabb atlétát öltek meg

Tíz napon belül két világbajnoki bronzérmes atlétát gyilkoltak meg. A világcsúcstartó kenyai hosszútávfutót, a 25 éves Agnes Tiropot október 13-án találták holtan otthonában, a férjét gyilkosság gyanújával letartóztatták.

A hét végén az ecuadori Alex Quinónezt lőtték le barátjával együtt Guayaquil városának egyik bevásárlóközpontja előtt, az indíték még nem ismert. Szemtanúk szerint a sportoló egy barátjával sétált, amikor fegyveresek bekerítették őket, és több lövést leadtak a járművükből. A támadásban mindketten meghaltak. A 32 éves Quinónez 2012-ben lett nemzeti hős, amikor bejutott a 200 méteres döntőbe a londoni olimpián, és hetedik lett az Usain Bolt által megnyert futamban.

A 2019-ben Pánamerikai Játékok-győztes futót júliusban egy évre eltiltották, miután három doppingellenőrzést is elmulasztott. Emiatt a tokiói olimpián sem indulhatott. A dél-amerikai ország elnöke, Guillermo Lasso megígérte, hogy a gyilkosság nem marad büntetlenül, majd hétfőtől hatvannapos szükségállapotot léptetett életbe Ecuadorban.

Kapcsolódó írásaink