Sport

Conte lehet a megoldás az Old Traffordon

Egyre több forrás erősíti meg, hogy Antonio Conte a legesélyesebb jelölt a Manchester United menedzseri posztjára, abban az esetben, ha Ole Gunnar Solskjaert meneszti a vezetőség.

Conte lehet a megoldás az Old Traffordon
Antonio Conte legutóbb az Internazionale edzője volt
Fotó: AFP/Miguel Medina

A norvég edző sorsa bizonytalan, noha továbbra is élvezi az Old Traffordon megkerülhetetlen Sir Alex Ferguson bizalmát. Ráadásul a váltásra legkorábban a novemberi válogatott mérkőzések miatti szünetben kerülhet sor, a csapatnak addig még játszania kell a Tottenhammel, az Atalantával és a Manchester Cityvel – ezek a találkozók, különösen a két angol rivális elleni, eldönthetik Solskjaer sorsát.

Ha mennie kell, Conte készenlétben áll, érdeklődik a munka iránt, noha korábban azt mondta, csak 2022 nyarától szeretne új feladatot vállalni. Ugyanakkor a tulajdonos Glazer család két negatívumot is megfogalmazott vele szemben. Az egyik, hogy nem igazán hajlandó engedni a futballfilozófiájából, ebből következően nehezen fogadná el, hogy Cris-tiano Ronaldóra építse a csapatot. A másik, hogy eddigi állomáshelyein sehol sem maradt két-három évnél tovább – a Manchester United pedig olyan szakvezetőt szeretne, aki Sir Alexéhez hasonló, noha olyan hosszúságot aligha elérő pályaszakaszt töltene az Old Traffordon.

Ugyanakkor Conte mellett szól, hogy kiváló a kapcsolata az egyik nehezen kezelhető kulcsjátékossal, a francia világbajnokkal, Paul Pogbával. A hírek szerint a Manchester United fontolgatta a kapcsolatfelvételt Zinédine Zidane-nal, aki azonban nem érdeklődik a munka iránt. Elképzelhető esetleg még az Ajax sikeredzőjének, Erik ten Haagnak a megkeresése is, de csak akkor, ha Solskjaer nem tud javítani a következő három mérkőzésen.

Kapcsolódó írásaink

Sztáredzőnek sztárfia

ĀGiovanni Simeone négy gólja ismét felszínre hozta a kérdést: miért nem igazolaz édesapja csapatához