Sport

A Celtic és a Ferencváros is pontszerzést remél

Két, még nullapontos csapat, a Ferencváros és a Celtic Glasgow mérkőzik a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, rendhagyó időpontban (16.30 óra, M4 Sport).

A Celtic és a Ferencváros is pontszerzést remél
Myrto Uzuni gólt lőtt a Betisnek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A meccset azért rendezik csütörtök helyett ma, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart. A Celtic házigazdaként esélyes arra, hogy visszavágjon a tavalyi vereségért, amikor a zárt kapus összecsapáson az FTC Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljaival 2–1-re nyerve kiharcolta a továbbjutást a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Ange Postecoglou, a Celtic vezetőedzője elmondta, együttesének nyernie kell ahhoz, hogy maradjon továbbjutási esélye, de ez a magyarokra is igaz.

„Pikáns meccs lehet. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a védelem, több gólra van esély. Tudjuk, hogy a riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére egy nagyon jó csapatról van szó” – fogalmazott a szakvezető. A Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor szerint a tavalyi, 2–1-es FTC-győzelemmel végződött BL-selejtezőből már nem lehet kiindulni. „Azóta sok változás történt mindkét csapatnál, emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk. Támadni fogunk, de erre számítunk a Ferencvárostól is.

A lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt” – mondta a 28 éves középpályás. Peter Stöger, az FTC vezetőedzője is bizakodva nyilatkozott. „Az eddigi két Európa-liga-meccsen is közel voltunk a pontszerzéshez, és minden eddigi nemzetközi meccsünkön gólt tudtunk szerezni, most is ezzel a céllal lépünk majd a pályára. Szeretünk támadó focit játszani, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben és a támadásban. Szeretnénk többet birtokolni a labdát, nem azt tervezzük, hogy végigvédekezzük a meccset. A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen” – mondta Stöger.

Kapcsolódó írásaink