Sport

Az ETO-nak a dán Odense sem akadály

Öt éve nem kezdett ilyen jól a Ferencváros a női Bajnokok Ligájában

A pontokat tekintve a két magyar csapat 3–1-re nyert a dánok ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az FTC 31–31-es döntetlent játszott az Esbjerggel, a Győr pedig az Odense vendégeként nyert 31–26-ra.

Az ETO-nak a dán Odense sem akadály
Kisfaludy Anett és Alicia Stolle, a zöld mezes Ferencváros játékosai próbálják megakadályozni, hogy Henny Ella Reistad labdájával Kaja Kamp Nielsen kapura forduljon
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Fordulatos, kiélezett nagy csatát láthattak a Ferencváros szurkolói Érden, ahol a norvég világklasszisokkal kiálló dán Esbjerg volt az ellenfél. A hazai csapatba visszatért Bíró Blanka, Zácsik Szandra, Hársfalvi Júlia, és súlyos vállsérülése után most először Szucsánszki Zita is a keret tagja lehetett.

A dán együttes nélkülözte Mette Tranborgot és Marit Rosberg Jacobsent, így meglehetősen szűkös létszámban, csupán tizenkét játékossal érkezett. Ennek hátrányát azonban csak a hajrában érezte – az utolsó öt percben nem sikerült gólt szereznie –, mert a BL-döntő legjobbjának megválasztott 22 éves norvég Henny Reistad ezúttal is igazolta klasszisát, tíz gólt dobott.

A védekezésben sokat hibázó hazai csapatban a holland világbajnok Angela Malestein is kiemelkedőt nyújtott – megérdemelten lett a mérkőzés legjobbja –, és a kapus Bíró Blankával döntő szerepük volt abban, hogy az FTC megőrizte a veretlenségét ebben a szezonban, és ilyen jól öt éve kezdett a BL-ben.

„Nagyon szeretem az Esbjerg elleni meccseket, mert mindegyik kemény taktikai küzdelem – nyilatkozta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. Nem voltunk elég élesek, és jobb védekezés kellett volna ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.” A dán együttes szakvezetője, Jesper Jensen így nyilatkozott: „Az FTC ellen mindig úgy érzem, hogy sakkozunk. Büszke vagyok a csapatunkra, amely tartalékosan is egy pontot szerzett egy erős csapat ellen.”

A két győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva a francia Brest Bretagne csapatát fogadja Érden.

A dán bajnokságban nyolc forduló után veretlen, a BL-ben két győzelemmel és egy vereséggel kezdő Odense arra készült, hogy megszakítsa a Győr 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozatát a BL-ben. Nem sikerült: a győriek végig remekül játszottak, a tizedik perctől folyamatosan vezettek, és végül öt góllal győztek.

Kapcsolódó írásaink