Sport

Show-műsort akarnak a futballmeccsek szünetébe

A szünet 25 percesre növeléséről és az azokba beillesztett félidei show-műsorok lehetőségéről is tárgyal a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB).

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) múlt hónapban tett javaslata alapján az olyan kupadöntőkben, mint például a Libertadores Kupa fináléja, működőképes lenne a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz hasonló szórakoztató show-műsor. Ehhez azonban a jelenlegi szabályozás értelmében 15 percet nem meghaladó pihenőidő megtoldására lenne szükség, ennek lehetőségét napirendre tűzi az IFAB október végi ülésén.

A nemzetközi szövetség (FIFA) javaslatát 2009-ben visszautasította a testület: akkor a szünet időtartamának növelését 15 percesről 20 percesre azzal indokolta a FIFA, hogy az öltöző elérése a pályáról a korábbinál hosszabb időt vesz igénybe. A szakértői testület hó végi tanácskozásán téma lesz az ideiglenes csere lehetősége fejsérülések esetén, valamint a lesszabály felülvizsgálata is.

Kapcsolódó írásaink

Már csak két pont kell a braziloknak

ĀAz első helyezett brazil és a második argentin csapat elhalasztott mérkőzését tekintve túljutottak a dél-amerikai zóna csapatai a 2022-es világbajnoki selejtezők kétharmadán