Sport

II. Erzsébet

Korner

Megmosolyogtató, hogy a brit királynő, II. Erzsébet bekerült a hírességek csarnokába, konkrétan a lovassport British Champions Series Hall of Fame-be.

Kedvéért külön kategóriát nyitottak, ennek „a brit lovassporthoz különösen hozzájáruló” címnek lett az első elismertje a 95 esztendős uralkodó. Nem mintha nem érdemelné meg! Őfelsége évtizedek óta lelkes híve és támogatója a sportágnak, istállótulajdonosként számos paripája lett derbigyőztes. A lovaknál jobban talán csak a kutyák nőttek az állatvilágból a szívéhez. Különösen a pembroke welsh corgikat szereti.

Susan nevű corgiját 18 évesen kapta, és még a nászútjára is magával vitte. De tény, hogy a lovakhoz is régóta vonzódik a windsori uralkodó. Első győzelmét 23 évesen, három évvel királlyá koronázása előtt aratta Monaveen nevű lova a Fontwell Parkban. A későbbiekben nagy gondot fordított a lótenyésztésre és a megfelelő vérvonal kialakítására. Istállójának lovai az epsomi derbi kivételével minden úgynevezett British Classicról hoztak el trófeákat.

És persze a legnevesebb zsokék ültek a nyeregben. Közülük és trénerei közül jó páran már rég a hírességek csarnokában vannak. És most odakerült II. Erzsébet is. John Warren, a királynő főlovászmestere és versenytanácsadója szerint az uralkodó büszkén és örömmel fogadta beválasztásának hírét.

Kapcsolódó írásaink

 Kannabisz

ĀKorner. Érdeklődve olvasom, hogy az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége, de még amerikai kongresszustagok is nyomást próbálnak gyakorolni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségre

Politika

ĀKorner. Volt idő, amikor a magyar sportolóknak a szovjeteket megverni tilos volt, de legalábbis nemkívánatos