Sport

Harmincéves a Magyar Korfball Szövetség

Családias ünnepséggel, az NB1-es és NB1/B-s felnőtt bajnokság fordulójával, valamint utánpótlás válogatott programokkal egybekötve ünnepelte 30. születésnapját a Szentendrei Ferences Gimnázium Sportcsarnokában a Magyar Korfball Szövetség. Itt köszöntötték a Dunakeszin Európa-bajnokságot nyert U15-ös és U13-as válogatott tagjait is.

Harmincéves a Magyar Korfball Szövetség
Harminc éves a Magyar Korfball Szövetség
Fotó: korfball.hu

Magyarországon mintegy 700-an űzik a labdás csapatsportok ezen válfaját. A létszám egyre nő, korban pedig lefelé tolódik el: túlnyomórészt fiatalok és gyerekek képviselik a tábort. Az iskolákban jól áll a sportág, egyre szélesebb körben ismerik és ismerik el a korfballt és annak pozitívumait, hiszen a sportágat, koedukáltsága alkalmassá teszi arra, hogy a fiúkat és a lányokat együtt mozgassák. Szabályrendszere elősegíti, hogy a fizikai adottságokból eredő különbségek kevésbé számítsanak, és miután nincs labdavezetés, csak passzolás, fontos a szerepe a csapatmunkának, ami az együttműködés készségeit fejleszti.– mondta köszöntőjében Bóné Zoltán a Magyar Korfball Szövetség elnöke.

Története legnagyobb sikerét a magyar korfball a Dunakeszin 2021 júliusában megrendezett U15-ös és U13-as korfball Európa-bajnokságon érte el, hiszen mindkét korosztályban hazai diadal született, ezzel pedig történelmet írtak a fiatalok, hiszen korábban nem született magyar aranyérem hivatalos világversenyen a sportágban - tette hozzá Bóné Zoltán.