Sport

Az olimpia szelleme visszatér

Ötvenedik torna-vb

A japán Kitakjúsú rendezi a jubileumi torna-világbajnokságot. Az ötvenedik vb helyszínére ma érkezik meg a magyar válogatott, az első hivatalos edzésre holnap délelőtt kerül sor.

Az olimpia szelleme visszatér
Székely Zója kedvenc szerén Eb-ezüstérmesként indul a kitakjúsúi vb-n
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

A pódiumedzések után a Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női kvartett a kvalifikáció 2. csoportjában hétfőn helyi idő szerint 11.15 és 12.30 között mutatja be gyakorlatait. Draskóczy Imre tanítványai talajon kezdenek (talaj, ugrás, felemás korlát, gerenda a szersorrend).

Az előzetes tervek szerint a Postás SE két sportolója, az Eb-ezüstérmes Székely Zója és az ugrásban Világkupaszéria-győztes Bácskay Csenge mind a négy szeren indul, az UTE tornásza, Szilágyi Nikolett talajon és gerendán, míg a DKSE kétszeres Európa-bajnoka, Kovács Zsófia csak felemás korláton szerepel. A magyar férfiak nyújtón kezdenek (nyújtó, talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát a szersorrend). A GYAC csapat-Eb-bronzérmesei, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek hat szeren tornásznak.

A BHSE szerspecialistája, az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid nyújtón, míg a KSI két tornásza, a csapat Eb-bronzérmes Bátori Szabolcs és az elsőéves felnőtt Dobrovitz Ádám között a helyszínen dönti el Kovács István szövetségi kapitány a végleges szerleosztást. A világbajnokságon az olimpiához hasonló szigorú biztonsági intézkedéseket, buborékot alkalmaznak az esetleges covidfertőzést megelőzendő. A negatív PCR-teszt elengedhetetlen volt az indulás előtt, Japánban újabb tesztek várhatók, emellett a maszkviselés és a távolságtartás is kötelező.

Kapcsolódó írásaink

Serena tolja Simone szekerét

ĀMár épül az új női ideál az Egyesült Államokban a Rióban négyszeres olimpiai bajnok tornásznőből, aki Tokióban pszichésen összeomlott