Sport

Már nem dühös Hamilton a csapatára a felesleges gumicsere miatt

Forma–1

Hat fordulóval a szezon befejezése előtt a holland Max Verstappen, a Red Bull pilótája ugyan hat ponttal vezet a címvédő brit Lewis Hamilton előtt, csapatfőnöke, Christian Horner mégis csalással gyanúsította meg a rivális Mercedest.

A hétvégi Török Nagydíjon a második helyről rajtoló Verstappen nem tudta megelőzni az élről induló Valtteri Bottas Mercedesét, ami a Red Bull csapatfőnöke szerint meglepő, és azt jelzi, hogy az erősorrend megfordult a Mercedes javára. . „A Mercedes egyenesbeli tempója jelentős mértékben nőtt az utóbbi időben. Míg korábban a szárnybeállításokkal ezt kompenzálni tudtuk, most már a közelükbe sem tudunk férkőzni” – mondta Horner a Motorsport.com oldalnak.

A Forma–1 szabályai szerint a csapatok nem növelhetik motorjaik teljesítményét a szezonban. A motorcsere miatt a 11. helyről rajtoló Hamilton pedig azért támadta csapatát, mert a futam alatt nem értett egyet azzal, hogy az 51. körben miért kellett kimennie gumicserére. Később aztán megbékélve nyilatkozott: „Meg akartam kockáztatni, hogy gumicsere nélkül elmegyek a végéig, de aztán kiálltunk, és ez volt a legbiztonságosabb megoldás. Ugyan hevesen reagáltam, de ne számítson arra senki, hogy nagyon nyugodt leszek, miközben versenyzem. Ebből is tanulni fogunk. Csapatként együtt nyerünk és veszítünk.”

Kapcsolódó írásaink

Bottas, baki nélkül

ĀForma–1. A Red Bull mindkét pilótája a dobogón végzett a Török Nagydíjon, Max Verstappen visszaelőzte az összetettben a mérgelődő Lewis Hamiltont