Sport

Nézők előtt olimpiai bajnokok, orvosok, rendőrök és tanárok is versenyeznek a Duna Arénában

Úszóvilágkupa-verseny

Két év után visszatérhetnek a szurkolók a Duna Arénába, ahol mától rendezik meg a rövidpályás úszóvilágkupa-sorozat második versenyét. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a világkupa némiképpen más lesz, mint a korábbiak, hiszen Budapesten számos olyan betétfutamra kerül sor, amely nagy érdeklődésre tarthat számot.

Nézők előtt olimpiai bajnokok, orvosok, rendőrök és tanárok is versenyeznek a Duna Arénában
A 35 éves Cseh László hosszú és sikeres pályafutás után búcsúzik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A viadal nyitónapján a világjárvány leküzdésében, az élet normalizálásában elévülhetetlen szerepet játszók, a frontvonalban dolgozók váltóversenyben indulnak. Három, orvosokból és nővérekből álló staféta mellett a rendvédelmi dolgozók és a tanárok csapata is vízbe ugrik. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki maga is indul a frontvonalban dolgozók úszóviadalán, elmondta, ez már a huszadik buborékjellegű verseny lesz, amelyet szerveznek.

A vk-viadalon rajtol a tokiói olimpia legeredményesebb női úszója, Emma McKeon, aki négy aranyat és három bronzot nyert a japán fővárosban. Pénteken Cseh Lászlótól búcsúzhatnak a szurkolók, aki versenyen kívül úszik majd 100 méter vegyesen abban a medencében, ahol pályafutása utolsó, 71. érmét szerezte világversenyen. A 2017-es budapesti világbajnokságon nyert ezüstjével egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot állított fel: az volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom