Sport

Megvédte bajnoki címét az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület

Rendkívül magas színvonalú mérkőzésen védte c és nyerte meg a 2021-es Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságot az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület (OUT) - írja a Magyar Repülő Korong Szövetség sajtóközleménye.

A Rájátszás első elődöntőjét esélyeshez méltóan végig uralva az OUT nyerte meg a Riverside ellen. A másik elődöntőben a szezon egyik legszínvonalasabb összecsapásán  a Bp Heroes nyert a győri Up&Fly ellen.

A bronzmérkőzésen a gödi Riverside eredménykényszer nélkül játszhatott, a találkozó második felére azonban megmutatkozott a győriek többéves tapasztalata, az Up&Fly végül 12:5-re győzött és lett bronzérmes. 

A döntőt az előző év bajnoka az Óbudai Repülő Korong Sportegyesület és a Budapest Heroes vívta.  A nagy szélben mindkét csapat zónavédekezéssel kezdett, és az első pontok lassan születtek meg. Mivel a szél közben szinte teljesen elállt, az Óbudaiak emberfogásos védekezésre váltottak, ezzel azonban felhozták az ellenfelet. Az Óbudai RKSE azonban rendezte sorait és 15:10 arányban győzött, így megvédte bajnoki címét. Az ezüstérmet a Budapest Heroes SE nyerte meg.

Az alsóházban papírforma eredmények születtek, így az 5. helyet két győzelemmel a MUFA szerezte meg, a 6. helyre az újonc Sportsziget ért fel legyőzve és megelőzve a győri  RAAB csapatát, amely legfiatalabb átlagéletkorú együttesként a 7. helyen végzett.