Sport

Veretlenül, csoportelsőként jutott tovább a BVSC és a Vasas is

Vízilabda Eurokupa

Mindkét magyar csapat remekült szerepelt a férfi vízilabda Eurokupa első selejtezőkörében. Vasas a Duisburg legyőzése után 9–5-re nyert a legnagyobb riválisa, a szerb VK Szabacs ellen, majd már csoportelsőként 11–7-re verte a francia Tourcoing csapatát Utrechtben.

„A franciák ellen az eleje kicsit döcögött, de utána összeszedtük magunkat, és sikerült simán hozni a meccset. Ezzel most megvagyunk, megyünk haza, jövő héten pedig három nap alatt fel kell készülnünk a következő selejtezőkörre” – nyilatkozta Vad Lajos, a Vasas vezetőedzője.

A BVSC a görög AE Konsztantinopulosz legyőzése után szoros első három negyed után 12–9-re nyert a spanyol Sabadell együttese ellen Újvidéken. A zárófordulóban a magyar együttes szintén remekül hajrázott, 9–9-es állás után 14–11-re legyőzte az újvidéki Vojvodinát. A következő körben – amelyet péntektől vasárnapig rendeznek – a BVSC Palermóban játszik a hazai csapat mellett a Strasbourggal és a Szabaccsal, míg a Vasas Budapesten fogadja horvát, olasz és spanyol ellenfelét.

Kapcsolódó írásaink