Sport

Éremesőben fürödtek a magyarok Pitesti-ben

Kajak-kenu maratoni vb

A magyar sikersportág, a kajak-kenu egyik legeredményesebb szakága a maratoni, és ezt versenyzőink a hétvégén a Pitesti-ben rendezett világbajnokságon is bizonyították.

A hosszú távú döntőkben kettős magyar siker született. Női kajak egyesben Kiszli Vanda sorozatban harmadszor lett a szám világbajnoka, mögötte pedig most is Czéllai-Vörös Zsófia nyerte az ezüstérmet. A férfi kenusok versenyében a rövidkörös versenyen győztes Adolf Balázs nyert és a kilencszeres világbajnok Kövér Márton előtt.

A női kajak kettesek viadalán a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter-duó lett az aranyérmes, a világbajnoki címvédő Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia egység negyedikként ért célba. Csay Renáta fia, Kolozsvári Brúnó ifjúsági kajak kettesben Sellyei Csanáddal aranyérmet nyert. A felnőtt férfi kajak párosban döntőjében a Boros Adrián, Erdélyi Tamás egység ezüstérmes lett, a Kövér Márton, Horváth Márton-páros pedig harmadik helyezést szerzett C–2-ben. Az éremtáblázaton Magyarországon ismét toronymagasan győzött.

Kapcsolódó írásaink