Sport

A több mint negyvenezer induló között futnak majd a „vérrokonok” is

Londoni maraton

Minden idők legemlékezetesebb londoni maratonját rendezhetik vasárnap az angol fővárosban, ahol két év után amatőrök is rajtolhatnak.

A több mint negyvenezer induló között lesz a 21 éves Vicky Lawrence, aki azzal 42 éves Elliott Brockkal együtt fut majd, aki 13 évvel ezelőtt megmentette az életét. A nyolcéves kislánynál nagyon súlyos vérszegénységet állapítottak meg az orvosok. Brock már 2000-ben bejelentkezett a donorok nyilvántartásába, és 2008-ban ő adományozta a csontvelőt, amely megmentette Lawrence életét.

„Fantasztikus visszagondolni arra, hogy tizenhárom évvel ezelőtt kérdéses volt, hogy megélem-e a karácsonyt, most pedig maratonra készülök, ráadásul azzal az emberrel, aki megmentette az életem. A futásunk biztatás, hogy a vérrák, a vérbetegségek gyógyíthatók. A célban örömömben biztos elsírom majd magam” – nyilatkozta a BBC-nek az orvostanhallgató Lawrence. A páros vasárnap lefutja a maratont, hogy pénzt gyűjtsön az Anthony Nolan jótékonysági szervezetnek, amely összehozta őket.

Kapcsolódó írásaink