Sport

A Fradi-szív diadala Rosztovban

Kézilabda. Kettő–nullára végződött a magyar–orosz párharc a női Bajnokok Ligájában

Hatalmas meglepetésre az erősen tartalékos Ferencváros 20–19-re győzött az orosz Rosztov-Don otthonában, míg a Győr a vendég CSZKA Moszkva ellen nyert 32–22-re a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A Fradi-szív diadala Rosztovban
A győri Kari Brattset Dale kapura lő Viktorija Samanovszkaja és Anasztaszija Illarionova között
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A papírforma alapján súlyos vereség várt a Ferencvárosra Rosztovban, ahová sérülés miatt Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tóth Nikolett, Hársfalvi Júlia és Szöllősi-Zácsik Szandra el sem utazott. A tartalékos magyar bajnokcsapat azonban remekül használta ki, hogy ezúttal az orosz sztáregyüttes nagyon gyengén játszott, például csak 46 százalékos hatékonysággal támadott.

Az FTC remek védekezését  és a mérkőzés legjobbjának megválasztott kapus, Bíró Blanka bravúros teljesítményét bizonyítja, hogy Amorimék az első félidőben csak nyolc, a másodikban 11 gólt dobtak. Így a Fradinak kilenc év után sikerült legyőznie a „mumusát”, egy döntetlen és tíz vereség mellett másodszor nyert a Rosztov ellen.

A mezőny legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Emily Bölk volt hat góllal, csapattársai közül Márton Gréta és Klujber Katrin négy-négy alkalommal talált be. „Sokat jártam már ebben a csarnokban, de eddig még egyszer sem nyertünk. Nem gondoltam volna, hogy akkor sikerül, amikor ennyi hiányzóval érkeztünk. Lehet, hogy ez volt a siker titka, borzasztóan összekapaszkodott a csapat. Kiválóan védekeztünk, és amíg bírtuk energiával, fegyelmezetten támadtunk” – nyilatkozta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.  

A B csoportban a két győzelemmel rajtoló Győr a CSZKA Moszkva csapatát fogadta. A mérkőzés tétje az volt, hogy az ETO megőrzi-e a 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozatát a BL-ben. A zöld-fehérek 17–15-ös első félidő után rákapcsoltak, 32–22-re győztek, ezzel elsők a csoportjukban.

Kapcsolódó írásaink