Sport

Félmillióért még kapható jegy Joshua és Uszik összecsapására

Már a sajtótájékoztatón verekedett a mexikói Canelo Álvarez és az amerikai Caleb Plant Los Angelesben

A londoni olimpia két ökölvívóbajnoka, a 2012-ben nehézsúlyban első ukrán Olekszander Uszik és a szuper nehézsúlyban győztes brit Anthony Joshua mérkőzik meg szombaton a profi világbajnoki címért a Tottenham Hotspur Stadionban.

Félmillióért még kapható jegy Joshua és Uszik összecsapására
Álvarez (balról) megütötte Plantot, mert szidta az édesanyját a sajtótájékoztatón
Fotó: AFP/Ronald Martinez

A 31 éves Joshua jó eséllyel lép majd a ringbe, hogy megvédje a WBA, az IBF és a WBO világbajnoki övét a 34 éves ukrán Olekszander Uszik ellen. A fogadóirodák szerint ugyanis a brit címvédőnek jóval nagyobb az esélye a győzelemre, mint riválisának. Ennek ellenére Josua óvatosan nyilatkozott, olyan kemény csatára számít, mint 2017-ben az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen. Uszik ugyan mind a 18 eddigi profi mérkőzését megnyerte, de nehézsúlyban csak a harmadik meccse lesz.

George Groves korábbi brit profi világbajnok a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy pályafutása legnehezebb meccse lehet Joshuának: „Technikailag Uszik zseniális, ezért nem lepődnék meg, ha szombaton nyerne. Joshua ugyan remek bunyós, óriási ütőereje van, de ha nagy iramot diktálnak ellene, hajlamos fáradni. Ezért ha Uszik magas tempót diktál, Anthony pedig nem tudja kiütni, akkor veszíthet, de csak akkor!”

A 62 ezer férőhelyes Tottenham stadionba a szombati, magyar idő szerint 23 órakor kezdődő összecsapásra néhány jegy még kapható, a legolcsóbb belépő forintra átszámolva a kakasülőre 40 ezer, a legdrágább a ring mellé 470 ezerbe kerül.

Ugyan a mexikói Canelo Álvarez és az amerikai Caleb Plant csak novemberben mérkőzik a profi ökölvívók nagyközépsúlyú világbajnoki címéért, de már az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón egymásnak esett, miután Plant riválisa édesanyjára tett nyomdafestéket nem tűrő megjegyzést. A mexikói két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról. Álvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta.

Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket. A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt kicsit szétnyílt a bőr. Az 56 győzelem és két döntetlen mellett mind-össze egyetlen vereséget szenvedett Álvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb profi bokszszervezet címeinek egyesítéséért.

Indul az elnökválasztáson Pacquiao

A profi ökölvívás korábbi sztárja, Manny Pacquiao is indul a Fülöp-szigeteki elnökválasztáson, és befejezettnek tekinti a karrierjét. A 42 éves Pacquiao régóta aktívan vesz részt hazája politikai életében, 2010-től képviselő, 2016-tól szenátor, a 2022-es elnökválasztáson pedig a PDP-Laban párt jelöltjeként indul. „Harcos vagyok, és mindig az maradok majd a ringen belül, illetve azon kívül is. Régóta bokszolok, a családom pedig egyfolytában azt mondja nekem, hogy elég volt.
 

Csak azért csináltam eddig, mert szenvedélyesen rajongok a sportágért” – mondta a szegény családból származó Manny Pacquiao, aki a profi ökölvívásnak köszönhetően lett világsztár, hazájában példakép. A világon egyedüliként szerzett profi világbajnoki címet nyolc különböző súlycsoportban.

Kapcsolódó írásaink