Sport

Minden magyar egység döntős a koppenhágai világbajnokságon

Remekül szerepeltek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság elő- és középfutamaiban, s így mind a tizenkét szombati döntőben lesz piros-fehér-zöld egység.

Minden magyar egység döntős a koppenhágai világbajnokságon
Kozák Danuta és Csipes Tamara ma aranyért küzd
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Jó eséllyel rajtol az olimpiai bajnok Kozák Danuta, új párjával Csipes Tamarával a kajak kettősök döntőjében. S Kozákék Kárász Annával és Gazsó Alida Dórával négyesben is aranyért csatázhatnak. Férfi kajak kettes 500 méteren – amely régi-új szám lesz a 2024-es párizsi olimpián – a győriek duója, az egyesben ötkarikás bajnok Kopasz Bálint és az újonc Erdőssy Csaba a középdöntő megnyerésével harcolták ki a fináléba jutást.

A szegediek mindössze 16 éves tehetsége, Kiss Ágnes a kenusok 500 méteres középfutamában már féltávnál is az élboly tagja volt, 350 méternél pedig átvette a vezetést, s bár ellenfelei a hajrában szorongatták, és rosszul is rúgta be a hajóját, sikerült megtartania az első helyet.

„Az előfutamom nem sikerült túl jól, így egyáltalán nem számítottam arra, hogy itt győzni tudok. Nagyon örülök, hogy össze tudtam magam szedni, és egy ilyen jó pályával bekerültem a döntőbe” – mondta a fiatal versenyző, hozzátéve, hogy a fináléban szeretne egy nagyon jó pályát menni.

Kapcsolódó írásaink