Sport

Guardiola nem kér bocsánatot a szurkolóktól

Meglepődtek az angol bajnoki címvédő Manchester City labdarúgóklubjának szurkolói Josep Guardiola vezetőedző kijelentésén, mely szerint nagyobb létszámban kellene jelen lenniük a csapat hazai mérkőzésein.

Guardiola nem kér bocsánatot a szurkolóktól
Guardiola nem kér bocsánatot a szurkolóktól
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A katalán szakvezető ezt az RB Leipzig ellen 6–3-ra megnyert szerdai Bajnokok Ligája-csoportmeccs után nyilatkozta. Az Etihad Stadionban valamivel több mint 38 ezer néző látta a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcseiek legyőzését, miközben a létesítményben 54 ezer férőhely van.

Kevin Parker, a City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára a brit médiának azt mondta, Guardio­la nincs tisztában azzal, hogy néhány drukkernek problémát jelenthet szerda este 20 órára odaérni a stadionba. „Vigyázniuk kell a gyerekeikre, vagy esetleg nem tudnak belépőt vásárolni, és még mindig vannak korlátozások a koronavírus-járvány miatt is, úgyhogy nem egészen értem, miért kritizál minket.

A legjobb edző a világon, ez nem kétséges, de azt gondolom, a szakmájánál kellene maradnia” – jelentette ki Parker, aki szerint a Southampton elleni szombati bajnoki összecsapáson biztosan telt ház lesz. „Eddig két meccset játszottunk szombaton hazai pályán és mindkettőn tele volt a lelátó, úgyhogy nem hiszem, hogy a klub részéről bárki is megkérdőjelezheti a szurkolók lojalitását, mert ez idegesítő” – mondta Parker. A szurkolók kritikájára Guardiola közölte, hogy bizonyára félreértették, mert ő nem bántó szándékkal jegyezte meg, hogy csalódott, s ezért nem kér bocsánatot.

Kapcsolódó írásaink

Még sok munka vár a PSG álomtriójára

ĀPochettinonak sokat kell gondolkodnia a következő mérkőzésig, hogyan tegye működőképessé Messiéket - Hat gólt kapott a Manchester City otthonában a Liepzig