Sport

Az egy pont is bravúr lenne

Kezdődik a Ferencváros újabb Európa-liga-sorozata

Az előző Bundesliga-idény hatodik helyezettje, a Bayer Leverkusen ellen kezdi ma este szereplését a Ferencváros labdarúgó-csapata az Európa-liga főtábláján. Peter Stöger vezetőedző – akit a helyiek a mérkőzés előtti napon a német futballban szerzett emlékeiről is faggattak – a Fradi-táborban alkalmasint kisebbségben marad abbéli vallomásával, hogy német ellenfélben is reménykedett.

Az egy pont is  bravúr lenne
Peter Stöger
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A zöld-fehérek sorozatban harmadik alkalommal szerepelnek az őszi kupanapokon, az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája után visszatérnek a második számú sorozatba. Sorsolásuk ha nem is annyira, mint tavaly a BL-ben, de kifejezetten nehéznek mondható. (A csoport másik mérkőzésén a Celtic és a Betis szerepel majd.)

A zöld–fehérek küldöttsége szerdán kora délután érkezett meg Kölnbe, ahol lakik is a csapat, majd délután kimentek a mérkőzés színhelyére, a leverkuseni BayArenába. Eltiltott nincsen, az osztrák szakvezető a sérült Botka és Somália játékára viszont nem számíthat. Nem tartott a többiekkel a selejtezőkben eredményesen futballozó Franck Boli, akit a klub fegyelmi okokból nem nevezett be a csoportszakaszra.

Gerardo Seoane, a Leverkusen edzője arra számít, hogy csapata mezőnyfölényben játszik majd, sokat tudja birtokolni a labdát. Ugyanakkor dicsérte a Ferencvárost: „Agresszív csapat, amelynek, különösen a védelmet tekintve jelentős fizikai ereje is van.” Érdekes, hogy Seoane éppen a Fradi legutóbbi BL-selejtezős ellenfelétől, a Young Boystól került a Leverkusenhez. Mint elmondta, erősebb csapattal tudnak csütörtök este kiállni, mint a hétvégi, a Borussia Dortmund ellen 4–3-ra elveszített bajnokira.

Felépült a Burkina Fasó-i Edmond Tapsoba, az osztrák Julian Baumgartlinger és a holland Timothy Fosu-Mensah is. A Dortmund ellen a dél-amerikai vb-selejtezőről visszatért futballisták, így a chilei Charles Aranguiz, az argentin Ezequiel Palacios és az ecuadori Piero Hincapié még nem voltak bevethetők, de most már ők is pályára léphetnek.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló. Bayer Leverkusen–Ferencváros 18.45 (tv: M4).

Kapcsolódó írásaink

Fortuna nem Fradi-szurkoló

ĀA Bayer Leverkusent, a Betist és a Celticet kapta a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörének sorsolásán