Sport

Megoszlanak a vélemények a holland Max Verstappen büntetéséről

Forma–1-es Olasz Nagydíj

A hétvégi Forma–1-es Olasz Nagydíjon a világbajnoki pontversenyben vezető holland Max Verstappen és a hétszeres világbajnok, címvédő mercedeses brit Lewis Hamilton csatába keveredett, amelynek végén összeütköztek, egyikőjük sem tudta folytatni a versenyt, később pedig a Red Bull versenyzőjét megbüntették.

A Mercedes istálló német csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Verstappen részéről nyilvánvalóan szándékos szabálytalanság történt: „A fociban az ilyen jellegű megmozdulást taktikai szabálytalanságnak szoktuk nevezni”. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont úgy véli, versenybaleset történt. Hamilton vasárnap egy kerékcsere után éppen Verstappen elé ért vissza a pályára, az első kanyarban pedig a holland versenyző megpróbálta megelőzni.

A manőver sikertelen volt, a két versenyautó ütközött és a kavicságyban kötött ki, a Red Bull jobb hátsó kereke pedig éppen Hamilton feje fölött állt meg. Az eset után Verstappent három rajthelyes büntetéssel sújtották a következő futamra, ami viszont jól is jöhet neki, hiszen így büntetés nélkül cserélhetnek alkatrészeket autójának motorjában. A vb a szep-tember 26-i Orosz Nagydíjjal folytatódik Szocsiban.

Kapcsolódó írásaink