Sport

Fitneszparkot és díjakat is nyerhetnek a legsportosabb iskolák

Európai Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat, amelyek között csaknem 20 millió forint értékben osztanak majd ki díjakat.

„Tavaly a pandémia ellenére 38 országban kétmillió diák vett részt az Európai Diáksport Napján, és itthon is csúcsot döntöttünk 1353 részt vevő iskolával – nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. – Bízunk benne, hogy idén még több iskola fogja megrendezni a sportnapot, és ezzel itthon is sok százezer diák élheti át ismét a közös testmozgás egyedülálló élményét!” Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott diáksportnapon a résztvevő iskolákat és pedagógusokat 2021-ben is kiemelt díjazás várja.

A fődíj egy bruttó 5 millió forint értékű kültéri sport- vagy fitneszpark, amelyet azon iskolák között sorsolnak ki, amelyek a 2018., 2019., 2020. és 2021. évben is töltöttek fel diáksportnapi beszámolót. Emellett két bruttó 2,5 millió forint értékű kültéri sport- vagy fitneszparkot is kisorsolnak. Mindezeken túl az idei témanap kapcsán az első 300 beszámolót feltöltő iskolának egyenként 30 000 forint értékű sportszercsomagot biztosít az MDSZ.

Kapcsolódó írásaink