Sport

Pontot veszített a Ferencváros Dortmundban, ellenben remek győri rajt a cím­védő ellen

Női kézilabda Bajnokok Ligája

Hat góllal legyőzte a Győr a vendég norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójának csoportrangadóján.

Már a kilencedik percben időt kért Ambros Martín, a Győr vezetőedzője, mert a Bajnokok Ligájában címvédő Vipers remekül kezdett, 6–1-re vezetett a sok hibával játszó hazai csapat ellen. A nyáron jelentősen átalakult ETO ugyan lassan lendült bele, de tíz perc múlva már kiegyenlített (9–9), a szünetben már néggyel vezetett (17–13), és végül nagyon magabiztosan nyert 35–29-re. Ebben döntő szerepe volt a norvég Silje Solbergnek, aki remekül védett, ezért őt választották meg a mérkőzés legjobbjának.

A norvég csapatban nem lépett pályára Tomori Zsuzsanna, aki a lelátóról figyelte új csapata vereségét. A Győr biztosan őrizte meg 58 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozatát a BL-ben. A FTC játékoskerete is jelentősen megváltozott a nyáron, a magyar bajnokcsapat az első fordulóban a német Borussia Dortmund vendége volt. A tartalékos Fradi – Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett sérülés miatt nem játszhat – egy-két góllal vezetett, de nem tudott elhúzni, sőt a hajrában a Dortmund kiegyenlített.

Az utolsó percben Emily Bölk lövését Yara Ten Holte kapus a kapufára ütötte, így döntetlen lett a vége (25–25). Ennek a német csapat játékosai örültek csak. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint: „A hajrában a támadásbefejezéseknél nagyon sokat hibáztunk ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát.” 

Kapcsolódó írásaink