Sport

Tomori Zsuzsa ellenfélként tér vissza Győrbe

Csoportrangadóval rajtol a női BL: az ETO a címvédő Vipers Kristiansandot fogadja, Ferencváros ellenfele a Borussia Dortmund lesz

Ma kezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája új szezonja, amelyben két csoportban tizenkét ország tizenhat együttese küzd a középdöntőbe jutásért. Köztük két magyar, a Győr és a Ferencváros.

Tomori Zsuzsa ellenfélként tér vissza Győrbe
Kitűnő olimpiai formája is közrejátszott Tomori Zsuzsa szerződtetésében
Fotó: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az A csoport rangadóval kezdődik, az előző idényben bronzérmes Győr ma (18 óra, Sport1) a címvédő norvég Vipers Kristiansandot fogadja. A két csapat játékosai jól ismerik egymást, hiszen a norvégok keretében jelenleg öt volt győri játékos, Jana Knedlikova, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk és a frissen igazolt Tomori Zsuzsanna szerepel. „Nagyon várom már a találkozót, minden nagyon hirtelen történt velem. Nem tudom, mikor izgultam legutóbb ennyire meccs előtt. Az Audi Arénában mindig öröm pályára lépni, remek a hangulat” – nyilatkozta a 34 éves Tomori, aki a héten igazolt a Siófok csapatától a Vipershez.

Az Európai Kézilabda-szövetség honlapján megjelent elemzés szerint a Győr az új BL-szezon egyik legnagyobb esélyese – a rangsorban a Kristiansand a második, a Moszkva a harmadik, a Rosztov-Don pedig a negyedik –, de tudni érdemes: az ETO játékoskerete jelentősen megváltozott.

Görbicz Anita visszavonult, távozott Puhalák Szidónia, a brazil Eduarda Amorim, a francia Beatrice Edwige és a norvég Amanda Kurtovic, érkezett Háfra Noémi, Schatzl Nadine, a montenegrói Jelena Deszpotovics, a dél-koreai Ju Un Hi, valamint a román Crina Pintea és a svéd Linn Blohm. Az már a csoportmérkőzéseken kiderülhet, hogy erősödött vagy gyengült-e a Győr, amely 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. (A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.)

A Ferencváros szintén ma (15.30, Sport1) a német Borussia Dortmund otthonában kezdi a csoportkört. Nehezebb az FTC esélyeiről írni, mert a csapat két kulcsembere, Háfra Noémi és Schatzl Nadine távozott a nyáron. A balátlövő posztra négy év után visszatért Szöllősi-Zácsik Szandra, a balszélre Hársfalvi Júliát, az irányító posztra pedig a montenegrói Itana Grbicset szerződtették. A zöld-fehérek két válogatott irányítója, Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó sérülés miatt egyelőre nem játszhat, sőt utóbbinak minimum hat hónapot kell kihagynia, vagyis legjobb esetben is csak jövő tavasszal térhet vissza.

Kapcsolódó írásaink