Sport

Az angolok feljelentették Gliket

Az angolok elveszítették százszázalékos mérlegüket, miután az utolsó percben gólt kaptak a lengyelektől Varsóban.

Az angolok feljelentették Gliket
Lewandowski a szokott vehemenciával támadta Varsóban az angolok kapuját
Fotó: AFP/Janek Skarzynski

Ritkaság az ilyesmi, mint ahogyan az is különlegességnek számít, hogy Harry Kane a büntetőterületen kívülről szerzett gólt. A negyvenegyedik gólját érte el a válogatottban, de csak a másodikat a tizenhatoson kívülről. (Az elsőt 2018-ban Nigéria ellen rúgta.) Az pedig egyenesen csodaféleség, hogy Gareth Southgate egyet sem cserélt, ilyenre huszonöt éve, a németek elleni Eb-elődöntő óta nem volt példa a háromoroszlánosok történetében. Amúgy az angolok varsói mérkőzése sem telt el békében, a meccs után „feljelentették” a játékvezetőnél Kamil Gliket, aki megfogta Kyle Walker torkát.

A svéd válogatott kikapott Athénban, ezzel lépéshátrányba kerültek a spanyolokkal szemben. A vesztett pontokat tekintve még jobban állnak, de Sevillában játszanak majd a legnagyobb riválissal. Az olaszok sorozatban 37. alkalommal nem kaptak ki, az Eb-elődöntő döntetlenje óta most nyertek először, mégpedig (két-három kulcsembert leszámítva) tulajdonképpen a B csapatukkal.

A fehéroroszok a FIFA döntése alapján továbbra sem rendezhetik otthon a hazai meccseiket, a belgák így Kazanyban nyertek 1–0-ra ellenük. A walesiek hazai pontvesztése  az észtek ellen nagy meglepetés. A németek magabiztosan győztek Izlandon is, Hansi Flick a második szövetségi kapitányuk (az elődjét, Joachim Löwöt követve), aki három győzelemmel kezdett a kapitányi poszton. A mérkőzésnél nagyobb izgalmat okozott a Nationalelf tagjainak, hogy Reykjavíkból hazafelé tartva Edinburgh-ban kényszer-leszállást hajtott végre a gépük.