Sport

Megleckéztette a szerb Novak Djokovics a dán tinédzsert New Yorkban

Amerikai nyílt teniszbajnokság

Fordulatos, több mint négyórás nagy csatában Fucsovics Márton az első fordulóban kikapott a 37 éves olasz Andreas Seppitől, így kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 41. magyar játékos kétszer is vezetett, de végül 2:6, 7:5, 6:4, 2:6, 7:6-ra vereséget szenvedett. „Seppitől most kikaptam, nem volt egy jó meccs, a szervám, a hangulatom és a rám jellemző agresszív támadójátékom is hullámzó volt. Ezt az ellenfelem kiválóan kihasználta, a végső győzelem is szinte néhány drámai ponton múlt” – nyilatkozta Fucsovics, aki öt meccslabdát is elszalasztott a maratoni találkozón.

Az első fordulóban a világelső Novak Djokovics a 363. Grand Slam-mérkőzését játszotta, ellenfele a 18 éves dán Holger Rune pedig az elsőt. A 13 mérkőzés óta veretlen Rune ugyan rövidítésben megnyerte a második játszmát, de utána szerb világklasszis 6:1, 6:7 (5–7), 6:2, 6:1-re biztosan nyert. A férfi mezőnyben 13 hazai teniszező jutott tovább a 64 közé, amire 1994 óta nem akadt példa.

A nőknél a 2019-es bajnok kanadai Bianca Andreescu a svájci Viktorija Golubicot verte nagy csatában. A harmadik helyen kiemelt japán Naomi Oszaka mérkőzés nélkül jutott a harmadik fordulóba, mert ellenfele, a szerb Olga Danilovics orvosa tanácsára visszalépett a tornától. A sérülése után visszatért román Simona Halep nagyon könnyedén jutott a 32 közé, 6:3, 6:1-re győzött a szlovák Kristina Kucova ellen.

Kapcsolódó írásaink