Sport

Sérülés miatt bizonytalan Calvert-Lewin játéka a magyarok ellen

Labdarúgóvilágbajnoki selejtező

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 20.45-től folytatja szereplését a világbajnoki selejtezőkön, az ellenfél az Eb-ezüstérmes, világbajnoki negyedik angol válogatott.

Sérülés miatt bizonytalan Calvert-Lewin játéka a magyarok ellen
Calvert-Lewin legyűrte fájdalmát
Fotó: AFP/Pool/Naomi Baker

Már a hétvégén eldőlt, hogy a koronavírusos Loic Nego nem csatlakozhat a válogatott kerethez. Lovrencsics Gergő ugyan hazatért új horvát klubjától, a Hajduk Splittől, de bokasérülése szinte kizárja, hogy a következő másfél hétben játszani tudjon. Nagy Ádám is új klubhoz igazolt nemrégiben, a Bristol Cityt elhagyva az olasz második vonalban szereplő AC Pisa soraiba lépett.

Ő sem játszik majd csütörtökön, miután két sárga lapja miatt eltiltott. Ugyanakkor a tiranai, majd az andorraiak elleni jövő heti budapesti meccsen természetesen játszhat. Az angol válogatott keretének tagjai hétfőn ebédidőben találkoztak a Burton upon Trentben lévő St. George’s Park elnevezésű edzőközpontban.

Gareth Southgate-nek két játékos állapota okoz aggodalmat, Tyrone Mings törött bordával érkezett a táborba, de az ő kiválása valószínűleg kisebb problémát okozna, rajta kívül Harry Maguire, John Stones, Conor Coady és Kyle Walker is tud középső védőt játszani, ráadásul a két manchesteri, Stone (City) és Maguire (United) az első számú jelölt a két posztra. Azonban a csatár Dominic Calvert-Lewin kiesése nagyobb veszteség lehet. Az utóbbi mérkőzéseken a törött lábujja okozta fájdalmát is legyűrő támadón kívül csupán Harry Kane (Tottenham) és az újonc Patrick Bamford (Leeds United) számít befejező csatárnak.

Kapcsolódó írásaink