Sport

Az Európa-ligában vigasztalódhat a Fradi

Nem sikerült az újabb bravúr a Ferencvárosnak, amely hazai pályán is 3–2-es vereséget szenvedett a Young Boystól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában, így nem jutott a BL csoportkörébe. A magyar bajnok az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

Peter Stöger, a Ferencváros új vezetőedzője pontos választ adott arra, hogy a tavalyi BL-csoportkörös szereplés után csapatának miért nem sikerült az ismétlés. „Általában négy gól elég szokott lenni a továbbjutáshoz, ebben
a párharcban viszont ez kevés volt. Túl könnyű gólokat engedtünk az ellenfelünknek, az első félidőben nagy erőt kellett invesztálnunk abba, hogy visszajöjjünk a meccsbe, így elfáradtunk a végére. Összességében azért elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe jussunk” – mondta.

A magyar bajnokcsapat egyetlen pályára lépő magyar labdarúgója a kapus Dibusz Dénes volt, aki 2–2-es állásnál kivédett egy tizenegyest, de a svájci csapat több csere után jobban bírta a hajrát, és a 93. percben a győzelmet is kivívta. „Ugyan sikerült hárítanom a tizenegyest, de sajnos már nem igazán volt esélyünk a gólra. Nagy munkát tett bele a csapat a meccsbe, az első félidő várakozáson felüli, szenzációs volt, ahogy a hangulat is.

A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy nincs aki ezt elvehetné tőlünk, de sajnos nem tudtuk megtartani a labdát. Ami az első játékrészben működött, az a másodikban már nem, az ellenfél pedig egy kis hibát kihasználva egyenlített. Ez már olyan volt, mintha a Bajnokok Ligája csoportkörében játszottunk volna, nem fér bele a legapróbb hiba sem. Azonban én büszke vagyok a csapatra a négy párharcot tekintve, ezt sikerként kell megélni még akkor is, ha most csalódottak vagyunk” – nyilatkozta Dibusz.

Az FTC harmadik alkalommal küzdhet európai kupasorozat főtábláján: 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligájában. Az Európa-liga csoportkörének sorsolását pénteken tartják.

Kapcsolódó írásaink

Mbappé közeledik Madridhoz

ĀReims városa felbolydult, miután egyre biztosabb, hogy vasárnap Lionel Messi bemutatkozik a Paris Saint-Germainben, egyben a francia bajnokságban