Sport

Mbappé közeledik Madridhoz

Immár talán nem is az a nagy kérdés, hogy a „Bolha” debütál-e, hanem, hogy ott lesz-e mellette Kylian Mbappé. Ha a Marca, az AS vagy éppen a L'Équipe írásaiból indulunk ki, hajlunk a nemre.

Mbappé közeledik Madridhoz
Egyre biztosabb, hogy Lionel Messi már vasárnap bemutatkozik a PSG-ben
Fotó: AFP/Bertrand Guay

Csak a legoptimistább párizsiak gondolták, hogy Messi akár még augusztusban bemutatkozhat az egyébként kitűnően rajtoló, háromból három bajnokit megnyerő PSG-ben. Ám a jelek szerint a bemutatkozást türelmetlenül várók malmára hajthatja a vizet, hogy Messi még az argentinok jövő heti világbajnoki selejtezői, a csütörtöki Venezuela elleni, valamint a vasárnapi Brazília elleni meccs előtt szeretne egy kicsit játszani tétmérkőzésen, erre pedig a reimsi bajnoki kínál alkalmat. (Messi mellett két klubtársa is utazik haza, az Albicelestéhez, Leo Paredes és Ángel Di María. Minden bizonnyal ellenfelek lesznek szeptember 5-én Neymarral.)

A reimsiek edzője egyébként egy korábbi Barcelona-játékos, a négyszeres bajnok Óscar García, aki arról is ismert, hogy másfél éve a Celta edzőjeként többször is áradozott Messiről, akit a világ legjobbjának nevezett. Mint mondta, nagyon boldog lenne, ha „Leo” éppen az ő csapata ellen debütálna.

Kevésbé tiszta ügy Kylian Mbappéé. A világ legértékesebb játékosa hétfőn tárgyalt a PSG vezetőivel, és továbbra sem hajlandó aláírni a jövő nyáron lejáró szerződése hosszabbítását, ami garantálná, hogy klubjának nem kell 2022 nyarán ingyen lemondani róla. A Marca kedden azt írta: Mbappé még soha nem volt ilyen közel a Real Madridhoz, de ki tudja, valóban eltűnik-e augusztus 31-ig, az átigazolási időszak végéig az a kis távolság, ami még megvan.

A PSG három játékost szeretne még megszerezni a hátralévő napokban. Az egyik, érdekes módon, a Real Madrid radarán is ott volt hónapokon keresztül, de most 99 százalék, hogy Párizsba igazol. A mindössze 18 évesen is már francia A-válogatott Eduardo Camavingáért 35 millió eurót szeretne kapni klubja, a Rennes. Egy másik kiszemelt kifejezetten Mbappé pótlására érkezne, és nem is csinálnak titkot abból Párizsban, hogy Neymar protezsáltja, a brazil sztár javasolta, hogy mindenképpen szerződtessék, ha a vele egyébként csak látszatbarátságban lévő Mbappé távozik.

A kiválasztott, a néhány hete Tokióban olimpiai bajnoki címet nyert Richarlison az Everton játékosa. Akad egy hátvéd is a kiszemeltek között, ő Théo Hernandez – a Bayern világbajnok hátvédjének, Lucas Hernandeznek a testvére –, aki az AC Milanból érkezne. Megszerzését alaposan megkönnyítheti, ha a Paris Saint-Germain odaadja a piros–feketéknek a spanyol válogatott Pablo Sarabiát.Néhány további készülőben lévő átigazolás – vagy annak cáfolata: a brazil Mateus Cunha Dárdai Pál Herthájától az Atlético Madridhoz megy.

Az Internazionale közel áll Andrea Belotti (Torino) és Joaquin Correa (Lazio) megszerzéséhez. Az Arsenal gyengén kezdte az idényt, ennek ellenére elengedi egy meg nem nevezett kérőhöz Pierre-Emerick Aubameyangot. A Juventus szerint a klub semmiféle ajánlatot nem kapott Cristiano Ronaldóval kapcsolatban. w
 

Kapcsolódó írásaink