Sport

Gyors döntők Cincinnatiben

Remek formában Barty és Zverev a US Open előtt

Elmaradtak a nagy, fordulatos csaták a Cincinnatiben rendezett keménypályás tenisztorna döntőiben.

Gyors döntők Cincinnatiben
Először győzött Ashleigh Barty Cincinnatiben
Fotó: AFP/Matthew Stockman

A női fináléban a Naomi Oszakát és Karolina Pliskovát búcsúztató svájci Jil Teichmann nagyon megilletődve játszott a világranglista-vezető Ashleigh Barty ellen, az ausztrál klasszis csupán négy játékot elveszítve 6:3, 6:1-re győzött 71 perc alatt. A 25 éves Barty pályafutása 13. trófeáját szettvesztés nélkül nyerte meg, s ebben a szezonban a negyvenedik mérkőzésén győzött, amivel rekorder.

„Ezen a tornán nem az eredményesség volt a fontos, hanem hogy felkészüljek a US Openre. Most egy hetünk maradt a finomításra, szeretnék jól szerepelni New Yorkban” – mondta Barty, aki 83. hete vezeti a világranglistát. A vesztes 24 éves Teichmann is elégedetten nyilatkozott, mert pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a döntőbe kerüléssel, s a ranglistán 32 helyezést javítva a 44.

A férfiak döntője még nagyobb csalódást okozott a nézőknek, mert az olimpiai bajnok német Alexander Zverev nagyon könnyedén, mindössze 59 perc alatt verte meg gyerekkori jó barátját, az orosz Andrej Rubljovot, aki csak négyszer tudta hozni az adogatását (6:2, 6:3).

Harmincegy éve nem volt ilyen rövid finálé Cincinnatiben. A 24 éves hamburgi játékos – aki 11 meccs óta veretlen – pályafutása 17. trófeáját gyűjtötte be, és sikerével feljött a világranglista negyedik helyére, a sérült Rafael Nadalt megelőzve. Az egy hete a torontói tornán az első fordulóban búcsúzó Fucsovics Márton öt helyezést rontva a 42. a ranglistán, ezen a héten negyedik kiemeltként javíthat Winston-Salemben a jövő hétfőn kezdődő US Open előtt.