Sport

Kopaszék nyerték az olimpiai bajnokok párharcát

A tokiói olimpia férfi kajakos magyar hősei a hétvégén sem pihentek, hanem indultak a szegedi országos bajnokságon, amely több számban válogató volt a szeptemberi koppenhágai világbajnokságra.

Sőt, a két hete az 1000 méteren ötkarikás győztes Kopasz Bálint, s a 200 méteren szintén egyesben aranyérmes Tótka Sándor a kettesek versenyében össze is csapott 500 méteren.

Tótka az olimpiai párjával, Nádas Bencével indult, míg Kopasz új társával, Erdőssy Csabával, ezért is volt meglepetés, hogy az utóbbi páros győzött, s készülhet ebben a számban a szeptemberi világbajnokságra.

„Nem volt a legtökéletesebb pálya, mivel csak három napja gyakoroljuk a párost, ezért nem tudtam tökéletesen átvenni Csabi vízfogását és a dinamikáját – nyilatkozta Kopasz. – Hihetetlen, hogy így is meg tudtuk csinálni, és ilyen sebességgel mentünk ötszázon, ez azt mutatja, hogy van fantázia ebben a párosban”.

Az olimpiai bajnok női négyes tagjai közül Kozák Danuta és Csipes Tamara nem indult a bajnokságon, így a fiatalabb kajakosok versengését 500 méteren Gazsó Alida Dóra nyerte Rendessy Eszter és Pupp Noémi előtt. A KSI győztes versenyzője jó formában utazhat a portugáliai U23-as világbajnokságra. A férfiak döntőjében a tavaly súlyos balesetet szenvedett – a zebrán elütötte egy autó – szolnoki Gál Péter győzött klubtársa Tamási Zsombor előtt.

„Borzasztó sokat kellett dolgoznom, hogy a tavalyi sérülésből felépüljek. Az első válogatók nem úgy sikerültek, ahogy terveztem, de szerencsére talpra tudtam állni és megmutatni, hogy még van keresnivalóm ebben a sportágban” – mondta a 27 éves Gál, aki indulhat a szeptemberi világbajnokságon. A bajnokságon jól szerepeltek a paralimpiára készülő versenyzők, akik kedden utaznak Tokióba.

Kapcsolódó írásaink

Itthon ünnepelték Tokió hőseit

ĀHazaérkezett a tokiói olimpiáról a magyar küldöttség utolsó csoportja is, az úgynevezett aranygéppel jöttek a hat érmet nyerő kajakosok és a bronzérmes női és férfi vízilabdacsapatunk is