Sport

Szoboszlai elégedett a két góljával és a három ponttal

Az RB Leipzig csapata a két gólt is szerző Szoboszlai Dominik vezetésével hazai pályán 4-0-ra győzte le a VfB Stuttgart csapatát a labdarúgó Bundesliga második fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Szoboszlai elégedett a két góljával és a három ponttal
Szoboszlai két remek góllal tette le a névjegyét a Bundesligában
Fotó: AFP/DPA/Hendrik Schmidt

A Leipzig a nyitókörben meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Mainztól, így a Stuttgart elleni találkozón mindenképp szerették volna kiköszörülni a csorbát, és megszerezni első bajnoki pontjaikat az idei szezonban.

Ennek megfelelően már a meccs elejétől támadólag léptek fel, sorra vezették a veszélyes támadásokat, fölényük a 38. percben érett először góllá: a kezdőként első alkalommal pályára lépő Szoboszlai Dominik szerzett vezetést a lipcsei alakulatnak. A fiatal középpályás a tizenhatos jobb csücskétől ragasztott óriási gólt a vendégek kapujának hosszú sarkába.

A második félidő elején egy látványos rövid passzos akció végén Emil Forsberg duplázta meg a Leipzig előnyét.

Az 53. percben aztán ismét Szoboszlai volt eredményes. A csapat körülbelül 25 méterre a kaputól, a pálya bal széléről, az oldalvonalról végezhetett el szabadrúgást, a magyar középpályás félmagasan ívelte a kapu elé a labdát, amelyhez azonban senki nem ért hozzá, így az a hálóban kötött ki.

Objektum doboz

Az i-re a pontot André Silva tette fel, a portugál csatár büntetőből talált be a 65. percben, így beállítva a 4-0-s végeredményt.

Szoboszlai a gólokon kívül is sok jó megoldással vétette magát észre, lendületesen, ügyesen játszott, pontos passzokkal segítette társait. Végül 68 percet töltött a pályán, ekkor lecserélte Jesse Marsch vezetőedző. A Leipzig másik két magyarja közül Gulácsi végigvédte az összecsapást, Willi Orbánnak 76 perc jutott.

Szoboszlai elégedett a két góljával és a három ponttal

„A lipcsei közönség még nem ismert engem, ez volt az első meccsem saját szurkolóink előtt a Red Bull Arenában. Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel, és különösen a három ponttal” - idézi a klub honlapja a magyar válogatott támadóját.

Hozzátette, a 23 100 fős közönség támogatása óriási energiát adott nekik, és reményét fejezte ki, hogy legalább ennyien lehetnek a lelátókon a következő mérkőzéseiken is.

„Az első gólnál gondolkodtam a keresztpasszon, de senki nem volt a környékemen, és szerencsére úgy döntöttem, hogy lövök. A másodiknál némi szerencsém is volt” - nyilatkozta Szoboszlai, aki a tizenhatos sarkáról eleresztett lövéssel szerzett vezetést a 38. percben, majd az 52. percben szinte az oldalvonaltól volt eredményes szabadrúgásból.

Jesse Marsch vezetőedző úgy fogalmazott, a négygólos siker kiváló reakció volt az első fordulóban elszenvedett 1-0-s mainzi vereségre. Hozzátette, játékosai ezúttal labdával és anélkül is nagyon agresszíven, intenzíven futballoztak, sokszor szereztek labdát, és jók voltak az átmenetek a támadás és a védekezés között.

„Nagyszerű teljesítmény volt részünkről, de ez még mindig a szezon eleje, úgyhogy alázatosnak kell maradnunk. Szoboszlai Dominik nagyszerű játékos, sok potenciállal, és nagyszerű ember. Nagyon jól ismerem, minden nap keményen dolgozik, és sokat hozzátesz a csapat teljesítményéhez” - mondta az amerikai szakvezető.

Hozzátette, a mainzi meccs után sokat beszélgettek arról, mit lehetne javítani, és megállapították, hogy több energiára és elkötelezettségre van szükségük. Marsch szerint a Stuttgart ellen mutatott mentalitással nagyon komoly lehetőségeik vannak az idény hátralévő részében.

Kapcsolódó írásaink