Sport

Honfitársa szívműtétjét támogatja az ezüstérmes

Nem sokáig tartogatta magánál tokiói ezüstérmét a lengyel gerelyhajító Maria Andrejczyk.

Honfitársa szívműtétjét támogatja az ezüstérmes
A tokiói olimpián második helyen végzett lengyel gerelyhajítónő, Maria Andrejczyk amikor meghallotta, hogy egy kisfiúnak bonyolult és drága szívműtétre van szüksége, árverésre ajánlotta fel a medálját
Fotó: AFP/Javier Soriano

A 25 éves hívő katolikus lány, meghallva egy lengyel kisfiú történetét, úgy döntött, aukcióra kínálja fel a medálját, és a befolyt összeggel támogatja a rendkívül különleges szívműtét miatt az Egyesült Államokba készülő Miloszeket és családját. A kisfiú életmentő operációja olyan egyedi, hogy azt a világon jelenleg nagyon kevesen képesek elvégezni. A költségek természetesen hatalmasak, ezért gyűjtésbe kezdett a család, ezt hallotta meg Maria, aki elmondása szerint azonnal tudta, az ő érmének ott a helye.

Nem a vitrinben, nem a polcon, hanem az árverésen, hogy pénzt hozzon a műtétre. Maria Andrejczyk saját bőrén is megtapasztalta, hogy az egészség milyen érték. Volt néhány komoly sportsérülése, és felépült egy korábban diagnosztizált csontrákból. Jótékonykodásának híre gyorsan elterjedt a közösségi médiában, és ez másokat is tettekre sarkallt, ami reménykeltő Miloszekék számára.

Kapcsolódó írásaink