Sport

Hollywoodban sem írnak jobb sztorit

Muhammad Ali unokája első profi ökölvívó-meccsén KO-val nyert, ugyanazt a boksznadrágot viselte, mint a legendás nagypapa

Kiütéses győzelemmel debütált a profi boksz világában a legendás Muhammad Ali unokája, Nico Ali Walsh. A találkozó 1:49 percig tartott, Jordan Weeks sorra kapta a balegyeneseket, jobb horgokat, majd belefutott egy szép erőteljes lengőbe, és az ikon leszármazottja technikai KO-val nyert.

Hollywoodban sem írnak jobb sztorit
Nico Ali Walsh
Fotó: Facebook

A 21 éves fiatalember karrierje bámulatosan kezdődött, és mivel ugyanazok menedzselik, mint a nagy Alit, különlegesen gazdag pályafutás várható. A fiatalember profi mérkőzése során először – és mint mondta: utoljára – viselte azt a fehér Everlast boksznadrágot, amelyet a nagyszerű ökölvívó is hordott. Ezzel akart tisztelegni Muhammad Ali emléke előtt, és egyszersmind utalni rá: személyében itt a folytatás.

Szakírók szerint Ali lányának, Rasheda Alinak (ő a második a kilenc gyermek közül) a fia úgy mozgott a ringben, hogy az pillangókat és méhecskéket idézett, egyszerre volt könnyed és kellemetlenül szúrós. A meccset számos oldal tweetelte (például a fiú istállója, a Top Rank Boxing) és ugyanaz a Bob Arum promotálta, aki Muhammad Ali profi meccseinek producere volt a hatvanas években. A középsúlyú mérkőzésnek az oklahomai Tulsa adott otthont. A sikeres bemutatkozás után a Las Vegas-i Ali Walsh a kamerák kereszttüzében arról beszélt, hogy persze, Muhammad Alihoz méltónak lenni nagy teher a ringben, de az utcán is mindenki őt akarja megverni, ám ő mindig úgy gondol rá, mint a nagyapjára.

„Érzelmi utazás volt ez ma, és tökéletesen beváltotta az elvárásaimat” – nyilatkozta az ifjú, aki tízévesen húzott először bokszkesztyűt. „A közönség számára ő a valaha élt legnagyobb harcos és talán a legnagyszerűbb ember. De számomra ő elsősorban a legnagyszerűbb nagypapa.” (A félnehézsúlyú római olimpiai bajnok és későbbi profi világbajnok Muhammad Ali 2016. június 3-án hunyt el. Évekig küzdött a Parkinson-kórral)

Nico Ali Walsh, a bokszoló legenda egyetlen unokája, aki ugyancsak ökölvívásra adta a fejét, s fiatal kora ellenére már olyan nagyságokkal is kapcsolatba került (nyilván a neve miatt), mint a brit profi világbajnok Tyson Fury és a mentora, edzője Sugarhill Steward. Önbizalomhiányban eddig sem szenvedett, de most már van miért szerénykednie. Vagy lehetne. Persze, a szerénység nem tartozott Muhammad Ali repertoárjába sem.

Kapcsolódó írásaink