Sport

Messi és a szomszéd tehene

Hiába várták a szurkolók Párizsba az argentin világsztárt, még barcelonai lakásában várja a fejleményeket

Párizsban nagyon meleg van. A Szajna kanyarja által ölelt területen, a Porte d’Auteuil és a Porte de Saint-Cloud között lévő Parc des Princes-nél, a Hercegek Parkjánál is. De ez csak keveseket tartott vissza attól, hogy szinte egész nap lesben álljanak, s figyeljenek: érkezik-e Lionel Messi.

A francia sajtó nagyon egyértelmű, az internetes portálok folyamatosan tudósítanak a fejleményekről, apró pluszinformációkkal görgetik előre a történetet. A rossz hír hamar elérte Párizst, már mindenki tud arról, hogy a Barcelona – hivatalosan a klub pártoló tagjai által felkért jogászcsoport – beadvánnyal fordult az Európai Bírósághoz (is), amelynek lényege, hogy az blokkolja Lionel Messi esetleges párizsi szerződéskötését, arra hivatkozással, hogy a PSG csak a pénzügyi fair play megsértésével igazolhatná lesz argentin szupersztárt. A magyar falun erre az a mondás járja: „Dögöljön meg
a szomszéd tehene…”

Kétségtelen, hogy – talán ennek hatására, talán más miatt – Lionel Messi még nem érkezett meg Párizsba, a Le Bourget repülőtéren, például, jobbnak látták bemondani a várakozókat informálandó, hogy ma (értsd: hétfőn) nem várható Messi érkezése. Tény, hogy még kora este is a barcelonai házában kapták le lesifotósok, egyébként vele volt jó barátja, az uru­guayi Luís Suárez is.

Ugyanakkor a PSG kapcsán már megy a találgatás arról, melyik számot kapja majd az új szerzemény. Barcelonában a 10-es mez volt az övé, de azt nem kéri, tekintve, hogy jó barátja, Neymar viseli. Többen felvetették, hogy hajdanán egy hasonló helyzetben a chilei Ivan Zamorano a 19-est választotta, s a két számjegy közé aplikáltatott egy + jelet, de valószínűbb, hogy a 30-as mez lesz a befutó.

Közben zajlik az élet a Camp Nouban is. Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője még vasárnap, a szezonnyitó Joan Gamper-kupa-mérkőzés előtt beszélt a szurkolókhoz, elhangzott az a mondat, hogy „a Barcelonának már nincsen Messije, de tovább kell lépni”. A Juventus elleni, nem minden fél által komolyan vett meccset egyébként 3–0-ra megnyerte a Barca, az újak közül játszott Memphis Depay, a kölcsönszerződésből visszavett Émerson Royal és a 18 éves kora ellenére már osztrák A-válogatott Yusuf Demir is, ellenben Sergio „Kun” Agüero nem.

Egy ideig nem is fog: vádlisérülése miatt legalább november elejéig harcképtelen lesz. Amúgy a szurkolók, annak ellenére, hogy csapatuk megverte az egyik legerősebb európai riválist, igazán csak akkor tűntek lelkesnek, amikor Lionel Messi nevének elhangzásakor ünnepeltek. Az újakat és főleg azokat a régieket, akiket szívesen látnának a kereten kívül, mert szerintük Messi az ő magas fizetésük miatt nem köthetett szerződést, kifütyülték.

Lukaku már az orvosi vizsgálaton


Közben úgy tűnik, erősödik a BL-győztes Chelsea: Romelu Lukaku (képünkön), aki korábban volt már a londoni Kékek játékosa, visszatérni készül. Hétfőn már orvosi vizsgálaton vett részt a klubnál. Az olasz sajtó az előző két idényt az Internazionaléban töltő csatár elvesztése kapcsán „a Serie A tragikus nyarát” emlegeti, miután, nagyon úgy tűnik, Gianluigi Donnarumma, Asraf Hakimi (mindkettő PSG), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid) és Cristian Romero (Tottenham) után minden bizonnyal a belga középcsatár is távozik. S már készül az újabb üzlet: Lautaro Martínezt a Tottenham, az Atlético Madrid és az Arsenal is vinné, akár hetvenmillió euróért is. A Premier League, a La Liga és a Bundesliga 1. szezonja már pénteken, az olasz Serie A augusztus 21-én kezdődik.
(AD)

Kapcsolódó írásaink