Sport

Rágódások az őrületes Magyar Nagydíj után

Forma–1

Még mindig foglalkoztatja a nemzetközi sajtót a vasárnapi Forma–1-es Magyar Nagydíj. A lapok elsősorban Esteban Ocon sikerét éltetik, Sebastian Vettel utólagos kizárását kritizálják.

A svájci Blick így írt: „Vettel egy szédületes futamon megszerezte a második helyet, de a FIA elvette tőle.” Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint: „Az év egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon, és a meglepetések nem értek véget a leintéssel. A versenybírók diszkvalifikálták Vettelt.” Az angol Daily Mail: „Vettelt drámai körülmények között kizárták, mert a célba érve nem volt elég üzemanyag az autójában.

Így Lewis Hamilton ugrott előre a második helyre.” A The Guardian a franciát dicséri: „Ocon kibírta a mögötte haladó Vetteltől rá nehezedő nyomást, és pályafutása első F1-es sikerét aratta. A 24 éves francia erős idegekkel ért el a kockás zászlóig.” Végül a spanyol AS: „Szép futam volt, bár nem úgy zárult, ahogy sokan akarták. Rég láttunk ilyen őrületes nagydíjat, eső és tömegkarambol forgatta fel a mezőnyt, és több favorit is kiesett. Carlos Sainz az utolsó pillanatban harmadik lett, mert a második Vettelt kizárták.”

Kapcsolódó írásaink