Sport

Kásler Miklós is kiállt Hosszú Katinka mellett

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ és tizenötszörös Európa-bajnok úszónőnk, egyben vitathatatlan magyar sportcsillag, aki eredményeivel a legnagyobbak közé emelkedett, hazánk számára pedig számtalan alkalommal dicsőséget szerzett. Ennek ellenére az utóbbi napokban nemtelen támadások célpontjává vált, ami méltatlan a személyéhez, sikereihez és a versenysport eszméihez egyaránt - fogalmazott közösségi oldalán Kásler Miklós.

Kásler Miklós is kiállt Hosszú Katinka mellett
Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Magyarország sportügyekért is felelős minisztereként büszke vagyok Hosszú Katinkára és szívből örülök, hogy személyesen kívánhattam számára is sok sikert az idei olimpiára.” - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

„A gyalázkodó támadásokkal szemben az eredmények örökre tudatunkba és emlékezetünkbe vésődnek. Ennek jegyében pedig kívánom, hogy olimpikonjaink most Tokióban is még sikerek sorával örvendeztessék meg nemzetünket. Hajrá, magyarok!” - zárta bejegyzését Kásler Miklós.

Objektum doboz

Várkonyi Andrea az Instagram-oldalán állt Hosszú Katinka mellé

A népszerű televíziós azt írta: „Pár éve Havannában egy nagyon idős helyi kubai néni megkérdezte, hova valósiak vagyunk. Mikor mondtam, hogy Magyarország, csak annyit mondott széles mosollyal: Katinka! Katinka Hosszu! Azt hiszem Katinkának mindent csak köszönni lehet”

Objektum doboz

Hosszú Katinka édesapja megszólalt

Katinka édesapja a Borsnak nyilatkozott. Hosszú István szerint nincs dráma és aggodalomra semmi ok, egyszerűen arról van szó, hogy a Covid alaposan betett Katinkának.

Ez van, de nincs semmi baj Katinka teljesítményével, ez nem egy tragédia. A szurkolóktól is annyit kérek: ne bántsák a lányomat – nyilatkozta a korábbi válogatott kosárlabdázó.

„A koronavírus miatt kialakult helyzet és kényszerszünet nagyon rosszat tett neki, nagyon megnehezítette a felkészülését és a formaidőzítését. Ez sajnos vitathatatlan. A másik, hogy azért Katka már harminckét éves, a mezőnyben szinte mindenki fiatalabb nála.Nyilván a versenysportban nem ideális, ha valaki harminckét éves, lehet, hosszú volt már neki ez a táv" – elmélkedett a lapnak Hosszú István.

Vitray Tamás gyalázza

A Pesti Srácok három éve leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját; igen súlyos politikai szerepét nemcsak a Kádár-, de az azt megelőző Rákosi-diktatúrában. Vitrayt ez nem zavarja, most éppen a háromszoros olimpiai bajnoknőbe kötött bele.

Vitray Tamás szerint nemcsak az úszónő, de az edzője és mindenki, aki vele dolgozott, tudta, hogy nincs felkészülve az olimpiára.

Kapcsolódó írásaink