Sport

„Javaslom Hamiltonnak, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt”

Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához - írta Varga Judit csütörtökön este a Facebook-oldalán.

„Javaslom Hamiltonnak, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt”
Varga Judit üzent Lewis Hamiltonnak
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter arra reagált, hogy mogyoródi futamra érkező hétszeres Formula–1-es világbajnok pilóta az Instagramon fejezte ki ellenérzését a törvény kapcsán, amelyet elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezett.

Varga Judit posztjában kiemelte: a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre „Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből” - tette hozzá a tárcavezető.

„Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” - fogalmazott a miniszter, aki bejegyzése végén sok sikert kívánt a Magyar Nagydíjon a brit pilótának.

Kapcsolódó írásaink

Verstappen egyik kedvenc pályája a Hungaroring

ĀA Red Buli pilótája nemcsak a pályán, hanem Budapesten is nagyon szeret lenni, mert a város nagyon szép és a szurkolók rendkívül szenvedélyesek, ráadásul mivel nagy levesrajongó, gulyást mindig muszáj ennie