Külföld

„Lám-lám, vannak még, akik a józan ész talaján állnak”

Lám-lám, vannak még, akik a józan ész talaján állnak. A Magyarország ellen indított folyamatos és nemtelen támadások közepette felüdítő olyan véleményeket olvasni, amelyek hazánknak igazat adva mutatják be egy-egy tagállam vagy intézmény politikusainak képmutató magatartását - írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

„Lám-lám, vannak még, akik a józan ész talaján állnak”
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Ezúttal Peter Gauweiler, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa világított rá véleménycikkében arra, hogy az Európai Unió, amely korábban a vita termékeny talaja volt, mára már csak az egyféle irányban gondolkodókat tűri meg és kirekeszti azokat, akik másképp gondolkodnak bizonyos kérdéseket illetően - szemlézi a politikus írását az igazságügyminiszter.

Gauweiler cikkében kiemeli, hogy a szülők gyermekeik szexuális nevelése iránti elsődleges joga a német belső jogban is elvitathatatlan. Erről persze „megfeledkezik” a liberális sajtó, ahogyan arról is, hogy a vita tárgyát képező szülői jog és szexuális nevelés közötti összefüggést Németországban is egyértelműen szabályozzák - teszi hozzá.

Eközben az Uniónak, mintha szelektív hallása lenne: míg a nemzeti kisebbségek védelméért kiáltó kezdeményezéseket rendre elkaszálják, addig a magyar kormány családokért és a gyermekek védelméért tett intézkedései ellen célzott támadást indítanak. Gauweiler szavaival élve ez az EU nem mentsvár többé, sokkal inkább szellemi halottasház, egy „gondolati bunker” - írja a posztban.

Ám a régi Európa egyszer feltámad és régi fényében tündököl majd! - véli Varga Judit.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink