Sport

Milák toronymagasan a legjobb idővel elődöntős 200 pillangón

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a nyolcadik idővel jutott tovább 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamaiból.

Milák toronymagasan a legjobb idővel elődöntős 200 pillangón
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Budapesti Honvéd SE 21 éves világcsúcstartója és világbajnoka 1:53.58 perccel nyerte a futamát, összesítésben 83 századdal előzte meg a második tajvani Vang Kuan-hungot.

„Bemelegítettem. Jól esett, vakon 1:54 perces időt szerettem volna, egy kicsit jobb is lett. Százig elúszkáltunk Chaddel, aztán elhúztam” - értékelt Milák, aki elárulta, hasonló időt szeretne úszni a kedd délelőtti elődöntőben is. „Lehetne jobbat úszni, de nem kell. A fináléban szeretnék nagyot úszni”. A 2012-es olimpiai bajnok dél-afrikai Chad Le Clos éppen a 16., utolsó helyen jutott tovább.

Objektum doboz

 Milák azt is kijelentette, azért jött Tokióba, hogy mindkét pillangószámot megnyerje, azaz a 100 métert is.

A Rióban bronzérmes Kenderesi 1:55.18 perces idővel lépett tovább az elődöntőbe. „Vártam már, hogy ússzak. Azt szerettem volna, ha 1:54-gyel kezdődik az időm, de jó ez így. Nem vett ki annyit belőlem” - nyilatkozta a 24 éves versenyző, aki tart az elődöntőtől, mert „nem fog jól esni” ilyen rövid időn belül még egyszer leúszni ezt a számot. „A döntő jó lesz, ott van 24 óra pihenni és regenerálódni”.

Az elődöntő futamait magyar idő szerint kedden 4.35-től rendezik.

Kapcsolódó írásaink

Hosszú Katinka ötödik lett 400 vegyesen

ĀA háromszoros olimpiai bajnok úszó sokáig dobogós helyen állt, az utolsó 100 méteren azonban visszaesett - Az első olimpiáján szereplő Mihályvári-Farkas Viktória 6. helyen ért célba