Sport

Verrasztó Dávid hajszállal maradt le a dobogóról 400 vegyesen

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

Verrasztó Dávid hajszállal maradt le a dobogóról 400 vegyesen
Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében a tokiói olimpián
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 32 éves versenyző az előző két ötkarikás játékokról csalódottan távozott, mivel esélyesként még csak döntőbe sem sikerült jutnia, ezért a szombati előfutam után annyit mondott, hogy ha 4:08 perc közelében úszik, elégedett lesz, bármi is a helyezése.

Az FTC sportolója beragadt a rajtnál, majd a pillangó után utolsóként fordult a hátra a nyolcfős mezőnyben. A második száz méteren viszont megkezdte a felzárkózást, sorra érte utol a riválisait, ennek köszönhetően a mellúszásnak már ötödikként vágott neki. A táv harmadik negyedében tovább erősítette a pozícióját, az utolsó 100 méter elején harmadik volt.

Objektum doboz

Gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, aki jelentős előnyre tett szert. Verrasztó az utolsó méterekre mintha kissé elfáradt volna, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott célba 21 századdal lemaradva a dobogóról.

Verrasztó: Ezúttal nem a szégyengéppel kell hazamennem

„Nagyon nehéz most mit mondani. Ezúttal nem a szégyengéppel kell hazautaznom, de alig több mint két tizeden múlt a dobogó. Az utolsó métereken senki sem lát már, én sem éreztem, hogy jönnek” - értékelt a szám háromszoros Európa-bajnoka és kétszeres vb-ezüstérmese. „Boldog vagyok és boldogan megyek majd nyaralni”.

A Rióban ezüstérmes és a 2017-es budapesti vb-n győztes Kalisz mögött honfitársa, Jay Litherland lett a második, míg harmadikként az ausztrál Brandon Smith zárt.

Kapcsolódó írásaink