Sport

Több mint ötszáz hajó rajtol Balatonfüreden

53. Kékszalag vitorlásverseny

Ma kilenc órakor kezdődik Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkára a balatonfüredi sajtótájékoztatón elmondta: idén is a légvonalban 155 kilométeres táv várja a versenyzőket a tókerülő versenyen, amelyen az egyes hajóosztályok legjobbjainak és a különdíjasoknak járó elismerésekkel együtt 56 díjat adnak át.

A meteorológiai előrejelzések szerint egy ciklon távolodásával várhatóan folyamatosan gyengül majd a szél, így szélcsendes versenyre készülnek. Majd csak péntek hajnalban segítheti a mezőnyt a hűvösebb idő miatt kialakuló parti szél – tette hozzá. A sajtótájékoztatón a címvédő Vándor Róbert (RSM2) élete meghatározó élményének nevezte a tavalyi győzelmet. A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbócos katamarán tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg Kékszalagot.

Kapcsolódó írásaink

Vitorlázás: Berecz Zsombor Európa-bajnok

ĀA magyar versenyző annak ellenére is nyerni tudott, hogy nem elsőszámú hajójával és vitorlájával indult, és az Eb-t elsősorban felkészülésnek tekintette az olimpiára