Sport

Megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei

A házigazda Japán softball-válogatottjának Ausztrália elleni győzelmével szerdán - két nappal a hivatalos megnyitó előtt és egy évvel az eredetileg kitűzött időpont után - megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei.

Megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei
A japán softballosok legyőzték Ausztráliát
Fotó: AFP/Yomiuri Shimbun/Takuya Yos

A hazai csapat 8-1-re nyert a női torna első fordulójában, Fukusimában. Bár a stadion 30 ezer fő befogadására alkalmas, a meccset a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések következtében mindössze mintegy 50 néző - tisztségviselők, médiamunkások - előtt bonyolították le.

Softballban tulajdonképpen a japánok a címvédők, miután legutóbb, 2008-ban ők diadalmaskodtak. A sportág - amely a baseball női változata - 2012-ben és 2016-ban nem szerepelt a programban.

Szerdán (ma) összesen három softball- és hat női futballmérkőzést rendeznek az ötkarikás játékokon. Utóbbi tornán máris egy rangadóra kerül sor, a G csoportban a világbajnok amerikaiak azokkal a svédekkel csapnak össze, akiktől 2016-ban, Rióban kikaptak a negyeddöntőben.

A tokiói olimpiát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna - az elnevezés maradt is Tokió 2020 -, de a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

Kapcsolódó írásaink