Sport

Babos Tímea sérülése miatt nem indulhat

Elrepült a legnépesebb magyar küldöttség a Japán fővárosba – Két fővel csökkent a résztvevők száma

Egy héttel a megnyitóünnepség előtt útra kelt a 174 sportolót számláló magyar olimpiai csapat legnagyobb létszámú küldöttsége Japánba.

Elrepült a férfi és női vízilabda-, valamint a női kézilabda-válogatott, a cselgáncsozók és a sportlövők csapata, továbbá az ökölvívás és a torna magyar indulója. Sérülés miatt nem indulhat az olimpián a teniszező Babos Tímea.

„Pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntését kellett meghoznom. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, mert nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést okozott. Az alapos egészségügyi vizsgálatok alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, és egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhatok” – írta a párosban világbajnok Babos a honlapján.

A világranglistán 121. teniszezőnk Jani Rékával játszott volna párosban, de visszalépése után társa sem vehet részt a tokiói játékokon. A női páros azért indulhatott volna, mert Babos a páros világranglistán az első tíz között van. A két teniszező kiesésével a magyar résztvevők száma 174 főre csökkent.

Sportolóink 23 sportágban képviselik majd a magyar színeket. A legtöbb olimpikont a fővárosi sportegyesületek adják: a Ferencváros 21, a BVSC 14, a Budapesti Honvéd és az Újpest egyaránt 12, míg az MTK kilenc sportolója tagja a magyar olimpiai csapatnak. A fővárosi klubokat a Debreceni Sportcentrum követi a sorban öt olimpikonnal.

Kapcsolódó írásaink